Marinovaná vepřová kolena pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 20.2 mg
 - Vláknina 366.5 mg
 - Vitamín A 366.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s hořčicí, s 60 g nerozpuštěného sádla, solí, pepřem a pivem umícháme marinovací pastu. Kolena očistíme, na kosti několikrát nařízneme kůži a kolena potřeme marinovací pastou. Kolena necháme 24 hodin marinovat.
 - 
                                2
Marinovaná kolena vložíme na zbytek sádla do pekáče, opečeme prudce na sporáku. Poté podlijeme vodou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.