Polenta zapečená s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 776 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 38.8 mg
 - Draslík 652.5 mg
 - Vláknina 10152.1 mg
 - Vitamín A 10152.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou kaši - polentu. Na mírném ohni ji vaříme 5 minut a stále mícháme.
 - 
                                2
Větší kulatou formu vymažeme olejem a dáme do ní polovinu uvařené kaše. Druhou polovinu rozložíme na vál, vytvoříme 1 cm silnou vrstvu, necháme ji vychladnout a nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
 - 
                                3
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo propasírujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak k ní přidáme mleté maso, prudce smažíme, přidáme nakrájená rajčata, opepříme, osolíme, dochutíme oreganem a na mírném ohni omáčku 10 minut vaříme.
 - 
                                4
Polovinu omáčky potom nalijeme do formy na polentu a pokryjeme polovinou plátků mozzarelly. Na sýr dáme nudličky z polenty, přilijeme zbylou omáčku a nahoru položíme plátky mozzarelly.
 - 
                                5
Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.
 - 
                                6
Před podáváním mírně posypeme oreganem.