Kančí roláda na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1304 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 46.9 mg
 - Draslík 469.1 mg
 - Vláknina 6038.3 mg
 - Vitamín A 6038.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, potřeme hořčicí, zavineme do rolády, povrch osolíme, opepříme a ovážeme provázkem. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo přisypeme slaninu s cibulí, osmažíme, roládu vložíme do pekáčku, přidáme slaninu s cibulí i se sádlem, podlijeme troškou vody, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, bobkovým listem a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                2
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.