Krevety se sladko pálivou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Rýže zelená
  • 12 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 20 ml Omáčka ústřicová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Bazalka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.4 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • 9 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1209 mg
  • Bílkoviny 125 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 647.7 mg
  • Draslík 330 mg
  • Vláknina 6834 mg
  • Vitamín A 6834 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyloupneme, necháme jim ocasy a dáme do misky. Posypeme je solí, pepřem, rozdrceným česnekem, vše dobře promícháme a dáme na 20 minut do lednice.

  • 2

    Příprava omáčky: Cibuli oloupeme a spolu se zázvorem a chilli papričkou nakrájíme na malé kousky, které v pánvi na rozpáleném oleji restujeme asi 1 minutu. Přilijeme sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku a vmícháme včelí med. Suroviny povaříme opět 2 minuty. Těsně před dokončením vaření dáme do pánve nakrájené listy bazalky, zamícháme a sladko pálivou omáčku ihned stáhneme z ohně. Necháme stranou a udržujeme teplou do dalšího použití.

  • 3

    Těstíčko na obalování: Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, přilijeme vodu a dobře rozkvedláme.

  • 4

    Vezmeme krevety, obalíme je v připraveném těstíčku, potom ještě v zelené rýži. Do pánve nalijeme větší množství oleje, rozpálíme ho a obalené krevety smažíme po každé straně asi tak 2 minuty. Krevety musejí byt ponořené v rozpáleném oleji, aby se dobře dozlatova osmažily.

  • 5

    Křupavé krevety rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme teplou sladko pálivou omáčku a hotové jídlo servírujeme.

Komentáře k receptu