Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 684.2 mg
 - Vláknina 3767.8 mg
 - Vitamín A 3767.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
 - 
                                2
Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
 - 
                                3
Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.
 - 
                                5
Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.