Teplické vepřové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 104.2 mg
 - Draslík 518.9 mg
 - Vláknina 197.3 mg
 - Vitamín A 197.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Vepřové maso naporcujeme, omyjeme a osušíme. Plátky masa z obou stran rozklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek položíme šunku, pevně je stočíme do závitků, zajistíme párátky a obalíme v mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a dusíme přikryté pokličkou, až jsou měkké. V průběhu dušení závitky několikrát obrátíme, podle potřeby je podléváme vodou.