Vepřové plátky na zelenině po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 67 mg
 - Draslík 516.9 mg
 - Vláknina 2723.2 mg
 - Vitamín A 2723.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky tvaru silnějších nudlí. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji s mletou paprikou na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní vepřové plátky a zprudka je opečeme z obou stran. Potom vše zalijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka.
 - 
                                2
Rajčata oloupeme tak, že je nakrojíme do kříže a přelijeme je vroucí vodou. Oloupaná rajčata a papriku, zbavenou jádřince nakrájíme na malé kousky a přisypeme je k dusícímu se masu. Směs dusíme dále tak dlouho, dokud přidaná zelenina nezměkne a nepustí šťávu. Před servírováním rozstrouháme tvrdší bezlepkovou housku a opražíme ji. Hotový teplý pokrm posypeme opraženým bezlepkovým pečivem a podáváme teplé, nejlépe s bezlepkovými těstovinami.