Holubi s rizotem
Suroviny
- 800 g Holub
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 150 g Paprika červená
 - 50 g Cibule
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Rýže dušená
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Víno bílé
 - 150 ml Vývar slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1163 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 643.3 mg
 - Vláknina 8932.5 mg
 - Vitamín A 8932.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.4 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané holuby rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vložíme do hrnce na rozehřátý olej a zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Podlijeme vínem, vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, hrášek a rajčata scedíme, rajčata trochu pokrájíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s paprikami, orestujeme, přidáme dušenou rýži, prohřejeme, vmícháme rajčata, hrášek, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
 - 
                                3
Na talíře upravíme porce holubů, doplníme rizotem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.