Čočkové ragú s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Anglická slanina
  • 100 ml Kuřecí vývar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Klobása vepřová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1397 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 106.4 mg
  • Draslík 1187.3 mg
  • Vláknina 47826.5 mg
  • Vitamín A 47826.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku si namočíme den předem, druhý den ji uvaříme doměkka.

  • 2

    Na olivovém oleji osmahneme klobásy, které jsme podélně rozkrojili a na horní straně jsme jim udělali nožem mřížku. Vyjmeme je.

  • 3

    Na výpeku z klobás rozvoníme utřený česnek. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a vyškvaříme ji. Přidáme bobkový list, čočku, vývar, sůl, pepř a povaříme 10 minut. Na konci vaření přidáme na kostičky nakrájenou papriku – ta by se neměla uvařit a změknout.

  • 4

    Podáváme s klobáskami.

Komentáře k receptu