Jablkový dezert s arašídovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo arašídové
  • 1 kávová lžička Lněné semínko
  • 8 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 457.1 mg
  • Vláknina 14375 mg
  • Vitamín A 14375 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nasekáme. V míse smícháme s arašídovým máslem, medem a lněnými semínky. Směs rozprostřeme na pečicí papír do vrstvy silné cca 1 cm.

  • 2

    Vložíme do trouby předehřáté na 60 °C a usušíme. Hotový zákusek nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu