Jablkové chipsy v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 161.9 mg
  • Vláknina 5706 mg
  • Vitamín A 5706 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme a pokrájíme na velmi tenké plátky. Rozložíme na pečicí papír nebo na plech, zatížíme nelepícím papírem a v mírně vyhřáté troubě necháme zvolna uschnout.

  • 2

    Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, po jeho rozpuštění zakápneme citronovou šťávou. Zahříváme za stálého míchání tak dlouho, až vznikne karamel diamantové barvy. Plátky jablek po obou strnách namáčíme v karamelu a necháme na sítu okapat a ztuhnout.

Komentáře k receptu