Vepřové kotlety po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 78.5 mg
  • Draslík 722.1 mg
  • Vláknina 2390.3 mg
  • Vitamín A 2390.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka.

  • 2

    Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy nalijeme mléko rozšlehané s moukou, přidáme houby a za stálého míchání uvedeme do varu. Za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Potom přidáme jemně nasekaný kopr, ocet, sůl a rozmícháme. Do omáčky vložíme kotlety a jen prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s rýží, houskovými knedlíky nebo těstovinami.

Komentáře k receptu