Dušená rýže po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 174.5 mg
  • Vláknina 9605 mg
  • Vitamín A 9605 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku bez míchání do zlatova a vybereme na talířek.

  • 2

    Propláchnutou, oschlou rýži vsypeme do zbylého tuku a mícháme asi 5 minut. Zalijeme vroucí vodou, zamícháme, krátce povaříme, přidáme omyté rozinky a podusíme pod pokličkou. Do hotové rýže zlehka vmícháme okapaný hrášek.

  • 3

    Rýži podáváme posypanou osmahnutou cibulí a kokosem. Je vhodnou přílohou k pečenému kuřecímu masu.

Komentáře k receptu