Rybí fond

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Nové koření celé
  • 5 g Hořčičné semínko
  • 5 g Sůl
  • 5 g Fenykl obecný
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 750 ml Víno bílé
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Filé rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 89.4 mg
  • Vláknina 5307 mg
  • Vitamín A 5307 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nebo kostry důkladně omyjeme, přidáme cibuli, zalijeme 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na větší kostky. Spolu s kořením přidáme do hrnce, přilijeme bílé víno a nezakryté vaříme 30 minut. Vývar přecedíme, svaříme na malé množství a osolíme.

Komentáře k receptu