Hovězí ocásek na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí oháňka
  • 400 g Brambory vařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Karotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 476 mg
  • Vláknina 6969.5 mg
  • Vitamín A 6969.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásek naporcujeme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo a karotku na kolečka. Bylinky posekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme karotku, mírně orestujeme, vložíme do hrnce maso, osolíme, opepříme, promícháme a jakmile pustí šťávu, posypeme bylinkami, česnekem, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a dusíme aspoň hodinu a půl. Občas podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Maso vyjmeme, šťávu necháme téměř vysmahnout, zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vínem nebo vodou podle chuti. Povaříme 20 až 30 minut, maso vrátíme do omáčky a necháme prohřát.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu