Základní hnědá omáčka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Slanina vepřová
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 1 g Pepř černý celý
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 250 ml Víno bílé
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Bobkový list
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kosti hovězí řídké
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1257 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 1397 mg
  • Bílkoviny 115 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 300.1 mg
  • Draslík 1694.9 mg
  • Vláknina 12112.6 mg
  • Vitamín A 12112.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přisypeme kosti a nakrájenou slaninu a maso, opečeme a osolíme, ihned zalijeme trochou vody a mícháme.

  • 2

    Zeleninu na polévku očistíme a nakrájíme na malé kousky, to samé uděláme s česnekem a cibulí. Zeleninu vmícháme do hrnce.

  • 3

    Poprášíme moukou a opékáme, směs stále mícháme, tak aby se nepřipálila. Přilijeme víno ( 200ml ) a protlak, ochutíme tymiánem, pepřem, petrželkou, bobkovým listem a celerovou natí, zalijeme zbylou vodou.

  • 4

    Takto vaříme zhruba dvě hodiny.

  • 5

    Poté omáčku zbavíme koření a propasírujeme.

  • 6

    Nakonec omáčku dolijeme zbylým vínem, smíchaným s moučkou a dochutíme.

Komentáře k receptu