Brambory s hermelínem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 1176.5 mg
  • Vláknina 14630.7 mg
  • Vitamín A 14630.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct.

  • 2

    Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme.

  • 4

    Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín.

  • 5

    Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou.

  • 6

    15 minut ještě zapečeme.

  • 7

    Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu