Asijské rybí závitky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Platýz - filety
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 939.3 mg
  • Vláknina 3149.5 mg
  • Vitamín A 3149.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z platýze upravíme na plátky o váze 175 g, každý zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžičkou sójové omáčky, trochou sezamového oleje a posypeme 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru a špetkou pepře.

  • 2

    Plátky podélně stočíme a položíme na plochou zapékací mísu.

  • 3

    Do velké pánve postavíme pařáček, na dno nalijeme vodu tak, aby dno pařáku zůstalo nad hladinou a vodu uvedeme do varu.

  • 4

    Omyté listy zelí krátce ponoříme do vroucí vody a ihned je zchladíme studenou vodou.

  • 5

    Každý rybí závitek zabalíme do několika listů zelí a sepneme párátky. Mísu se závitky postavíme na pařák, pánev přiklopíme pokličkou a v páře závitky vaříme 8-10 minut.

  • 6

    Podáváme s rýží nebo se směsí osmažené zeleniny.

Komentáře k receptu