Mincové váčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Kukuřice cukrová
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Shiitake houby
  • 0.75 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1303.3 mg
  • Vláknina 20254.5 mg
  • Vitamín A 20254.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky s teplou vodou vložíme houby a necháme 25 minut bobtnat.

  • 2

    Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, vodu, kypřící prášek, sůl a vymícháme hladké těsto.

  • 3

    Těsto prohněteme na pomoučněné podložce, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 6 minut odpočinout.

  • 4

    Houby procedíme a vymačkáme z nich vodu. Odstraníme tuhé části a pokrájíme.

  • 5

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a smažíme 2 minuty houby, pokrájené jarní cibulky, kukuřici a chilli. Přidáme fazolovou omáčku a sundáme pánev z ohně.

  • 6

    Vypracujeme těsto do tvaru šišky a pokrájíme na 24 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku a dáme doprostřed 1 lžičku náplně. Konce přehneme k sobě a stiskneme.

  • 7

    Knedlíky vložíme do naolejovaného pařáku. Pařák umístíme nad hrnec s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a povaříme knedlíky v páře 14 minut.

  • 8

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu