Krupicový pudink s kakaem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 10 g Kakao
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.333333 l Mléko plnotučné
  • 0.125 l Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 283.7 mg
  • Draslík 83.8 mg
  • Vláknina 1514.2 mg
  • Vitamín A 1514.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 545.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici nasypeme do vroucího mléka, uvaříme kaši a necháme vychladnout. V míse umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a utřeme. Vmícháme krupici a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Polovinu těsta vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbytku těsta přimícháme kakao a poté přilijeme také do formy. Uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu