Parmice na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Chilli omáčka
  • 1.25 dl Omáčka sójová
  • 1.25 dl Vývar rybí
  • 1.25 dl Ocet česnekový
  • 1 kg Parmice
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1047.2 mg
  • Vláknina 2054 mg
  • Vitamín A 2054 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.

  • 2

    Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.

  • 3

    Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.

  • 4

    Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu