Pakambala v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pakambala kosočtverečná
  • 125 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar rybí
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Roketa
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1240 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 167 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 464.9 mg
  • Vláknina 1139 mg
  • Vitamín A 1139 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a osušíme pakambalu. Osolíme ji a opepříme.

  • 2

    Opláchneme roketu a necháme ji okapat. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a vyloupeme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Listy rokety rozložíme na pařák, Pak na ně přidáme kostičky rajčat, nadrobno nasekanou šalotku a nakonec plátky z pakambaly. Zakapeme olejem.

  • 4

    Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme k němu víno. Vložíme dovnitř hrnce pařák s rybou a zeleninou a 8 minut vaříme v páře. Poté vyndáme pařák a rybu naklademe na talíře. Do vývaru přidáme ještě zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec rybu přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu