Polévka z rejnoka s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Citrony
  • 8 g Sůl
  • 160 g Paprikové lusky čerstvé
  • 40 g Pažitka
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 200 g Rejnok křídlo
  • 300 ml Voda pitná
  • 800 ml Vývar rybí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1463 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 338.6 mg
  • Vláknina 2699.8 mg
  • Vitamín A 2699.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z rejnoka vložíme do sítka, do hrnce nalijeme vodu, přidáme pokrájený citron, přivedeme k varu, sítko s masem zavěsíme na okraj hrnce a rejnočí maso vaříme v páře zhruba 20 minut. Mezitím zbavíme papriky jádřinců a nakrájíme na tenké nudličky, lístky koriandru a pažitku posekáme najemno.

  • 2

    Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme do talířů, přisypeme papriky, koriandr s pažitkou a zalijeme teplým rybím vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu