Masové kuličky s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 160 g Zelí čínské
  • 40 g Cibule
  • 40 g Pórek
  • 20 g Zázvor mletý
  • 50 g Solamyl
  • 30 g Olej sezamový
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 35 ml Omáčka sójová
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 336.8 mg
  • Vláknina 2168.3 mg
  • Vitamín A 2168.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso vložíme do mísy, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, olejem, přidáme cibuli, zázvor, česnek, pórek a vymícháme masové těsto. Masovou směs necháme 10 minut odležet, pak z ní tvoříme menší kuličky, které obalíme v solamylu.

  • 2

    Do hrnce s vodou postavíme pařáček na knedlíky, na něj položíme listy čínského zelí, na ně vyskládáme masové kuličky, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře zhruba 10 až 12 minut.

  • 3

    Masové kuličky podáváme přímo na listech zelí, na kterých se vařily.

Komentáře k receptu