Zelenina s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Brokolice
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 177 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 733.2 mg
  • Vláknina 12261.8 mg
  • Vitamín A 12261.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme zeleninu a podusíme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, okořeníme, hrnec uzavřeme a vše zvolna vaříme 10 minut.

  • 3

    Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu