Vitello tonnato

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí kýta
  • 10 g Pepř černý celý
  • 50 g Ančovička - filety
  • 90 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kapary
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 7 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 221 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 338.9 mg
  • Draslík 831 mg
  • Vláknina 7250.5 mg
  • Vitamín A 7250.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme telecí kýtu převázanou nití, přidáme bobkové listy, celý pepř, hřebíčky, cibuli, mrkev, celer a půl lžičky soli. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedeme k varu. Z povrchu odebereme pěnu, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme maso hodinu. Poté necháme maso vystydnout a tekutinu procedíme.

  • 2

    Rozmačkáme si tuňáka se 4 plátky ančoviček, lžící oleje a kapary, přidáme žloutky a vše rozmixujeme v mixéru nahladko. Vznikne nám omáčka. Do omáčky přidáme citronovou šťávu a zašleháváme postupně olej. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Telecí maso pokrájíme na plátky a narovnáme na mísu, aby se překrývaly. Přelijeme je omáčkou, mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici.

  • 4

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu