Vejce v kelímcích se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.09 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Špenát listový čerstvý
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 248.2 mg
  • Draslík 457 mg
  • Vláknina 3301 mg
  • Vitamín A 3301 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, špenát, osolíme, podusíme a odstavíme z ohně.

  • 2

    Na dno kelímku vložíme čtvrtinu špenátu, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

  • 3

    Vaříme v troubě ve vodní lázni 8 až 10 minut.

Komentáře k receptu