Severský bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Brambory
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 šálek Máslo čerstvé
  • 0.25 šálek Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Francouzská zálivka
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 444.2 mg
  • Draslík 565.7 mg
  • Vláknina 6693.9 mg
  • Vitamín A 6693.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V míse smícháme brambory s francouzskou zálivkou a necháme je v chladu marinovat.

  • 3

    Dále připravíme zálivku - do rozpuštěného másla přimícháme mouku, sůl, pepř, mletou papriku, hořčici a cukr. Nakonec přidáme žloutky, rozmíchané ve vodě okyselené octem.

  • 4

    Směs vaříme za stálého míchání ve vodní lázni do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi zlehka vmícháme ušlehanou smetanu, vše rozmixujeme a necháme vychladit.

  • 5

    Před podáváním přelijeme marinované brambory vychlazenou zálivkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu