Jablkový sníh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a neosušená jablka urovnáme do pekáčku, ve středně vyhřáté troubě upečeme do měkka. Horká jablka prolisujeme, dřeň rozšleháme vidličkou do hladka.

  • 2

    Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vložíme do horké vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Potom do sněhu vmícháme vychladlou jablečnou dřeň.

  • 3

    Jablkový sníh rozdělíme do pohárů a ozdobíme kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu