Candát s máslovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Candát obecný
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Víno bílé
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 291.2 mg
  • Vláknina 52.4 mg
  • Vitamín A 52.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěného, omytého candáta naporcujeme, osolíme, opepříme, krátce opečeme na oleji na pánvi. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku svaříme s vínem a octem. Necháme vyvařit tak, aby na dně kastrolu zůstaly 2 lžíce tekutiny. Kastrol vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání po troškách přidáváme změklé máslo. Opečené porce candáta podáváme na nahřátých talířích přelité hustou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu