Mokka terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 120 g Piškoty cukrářské
  • 100 g Višně kandované
  • 100 g Čokoládové kousky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 plátek Želatina
  • 0.75 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Likér Kahlua
  • 0.5 dl Likér Kahlua
  • 2 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 187.9 mg
  • Draslík 28.3 mg
  • Vláknina 1214.8 mg
  • Vitamín A 1214.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk nakrojíme a vyškrabeme dřeň, kterou dáme do mléka.

  • 2

    Mléko s luskem, dření a kávou espressem svaříme, odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou na 10 minut.

  • 3

    Do mísy dáme žloutky s cukrem a šlehačem vyšleháme žloutkový krém, do kterého při šlehání postupně přiléváme kávový likér.

  • 4

    Z mléka odstraníme vanilkový lusk a pomalu ho přimícháme do krému. Mísu s krémem a mlékem vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.

  • 5

    Želatinu dáme do 2 dl studené vody nabobtnat na 5 minut. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a v horkém krému ji rozpustíme. Pak krém odstavíme z horké lázně.

  • 6

    Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno položíme sedm cukrářských piškotů (rovnou stranou naspod), které pokapeme kávovým likérem.

  • 7

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do krému. Nakonec do krému zamícháme čokoládová kávová zrna, kandované višně a pak krémem naplníme formu. Na povrch položíme zbylých sedm piškotů, které též pokapeme kávovým likérem. Formu zakryjeme fólií a necháme v chladničce minimálně 4 hodiny.

  • 8

    Vychladlou mocca terinu opatrně vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře k receptu