Domácí vaječný likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 ml Sirup cukrový
  • 200 ml Mléko zahuštěné neslazené
  • 220 ml Vodka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 20 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 746.4 mg
  • Draslík 72.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat. Postupně přidáváme vodku, vanilku, bílek a kondenzované neslazené mléko. Stále mixujeme, mléka přidáme jen tolik, aby celkové množství bylo 1 litr.

  • 2

    Ve vodní lázni zahřejeme směs za stálého míchání na 50 °C. Pak likér zakryjeme poklicí a necháme zchladit.

  • 3

    Před naplněním do lahví dokonale likér promícháme, abychom získali jednotnou a stejnorodou směs.

Komentáře k receptu