Chřestová polévka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Burrata
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1186 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 746.6 mg
  • Vláknina 7539.8 mg
  • Vitamín A 7539.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme šalotky a nakrájíme je na drobné kostičky. Také oloupaný bílý chřest nakrájíme na asi centimetr dlouhé špalíčky. V menším kastrůlku si rozehřejeme máslo a na něj nasypeme šalotku. Necháme ji zesklovatět, nesmí ovšem v žádném případě začít hnědnout. Zltumíme oheň a přisypeme k cibuli pokrájené špalíčky chřestu a necháme 10 minut povařit. V menším hrnci přivedeme k varu vývar a zalijeme jím chřest, přilijeme ještě smetanu. Vlijeme polévku do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak polévku přecedíme přes sítko. Osolíme, opepříme a přisypeme parmezán. Do hlubokých talířů vložíme sýr burrata a zalijeme ho polévkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.

Komentáře k receptu