Makové semifreddo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Med včelí
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Mák mletý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 284 mg
  • Draslík 124.3 mg
  • Vláknina 4040 mg
  • Vitamín A 4040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.

  • 3

    Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.

  • 4

    Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.

Komentáře k receptu