Omáčka pěnová k zeleninám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 203.7 mg
  • Draslík 65.8 mg
  • Vláknina 2494.8 mg
  • Vitamín A 2494.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kotlíku ve vodní lázni šleháme žloutky, máslo, citronovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř do zhoustnutí.

  • 2

    Potom přidáme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním vmícháme do husté omáčky ještě ušlehanou smetanu.

  • 3

    Ihned podáváme. Omáčka se hodí ke květáku, k artyčokům, ke chřestu i k vařeným rybám.

Komentáře k receptu