Vafle s jablkovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 269.5 mg
 - Draslík 238.6 mg
 - Vláknina 6899.5 mg
 - Vitamín A 6899.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky našleháme s rozpuštěným máslem, mlékem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto postupně lijeme do vaflovače, uzavřeme a vafle do zlatova upečeme.
 - 
                                3
Upečené vafle ozdobíme našlehanou smetanou a jablkovým kompotem, který jsme osladili skořicovým cukrem.