Domácí rajčatový kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 477 mg
 - Vláknina 4963 mg
 - Vitamín A 4963 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kečup používáme dobře vyzrálá rajčata. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky, které podusíme ve větším hrnci ve vlastní šťávě asi 10 - 15 minut. Potom propasírujeme sítem do jiného hrnce.
 - 
                                2
Do vhodné nádoby nalijeme vodu a ocet a vmícháme mleté nové koření, muškátový květ, mletý pepř, mletý hřebíček, sůl a celý bobkový list. Směs nalijeme na propasírovaná rajčata, přisypeme cukr a uvedeme do varu. Na mírném ohni vaříme velmi pomalu 60 až 90 minut. Občas promícháme, aby se kečup nepřipálil. Na konci má mít hustou konzistenci a temně červenou barvu.
 - 
                                3
Z hotového kečupu vyjmeme bobkový list. Plníme do menších skleniček nebo lahví. Zavařujeme ve vodní lázni 30 minut při 80 st. Celsia.