Kompot jahodový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 76.5 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody dobře omyjeme, nejlépe pod tekoucí vodou. Jahody nasypeme do mísy. Horkou vodu smícháme s horkým sirupem a jahody tímto nálevem zalijeme. Přikápneme trochu likéru a necháme jahody v nálevu chladnout. Jahody jsou velmi měkké ovoce, takže by se neměly vůbec vařit. Vychladlé jahody v nálevu dáme ještě na chvíli do ledničky.
 - 
                                2
Servírujeme v kompotových miskách.