Kompot reveňový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Reveň (Rebarbora)
  • 20 g Cukr moučkový
  • 250 ml Voda pitná
  • 150 ml Sirup rybízový
  • 30 ml Sherry brandy
  • 3 ml Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.1 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, zakápneme brandy, vanilkovou esencí, přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut.

  • 2

    Je-li kompot přílíš kyselý, přidáme 1 lžíci cukru. Hrnec odstavíme a necháme reveň chladnout ve vlastní šťávě.

  • 3

    Před servírováním kompot ještě trochu vychladíme v lednici a potom jej rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře k receptu