Voňavý jablečný kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 356.9 mg
 - Vláknina 31532 mg
 - Vitamín A 31532 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme jablka, pokrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořena. Přidáme cukr, celou citrónovou kůru, skořici, hřebíček a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Vaříme asi 7 minut, až jsou jablka průsvitná, ale nesmějí se ještě rozpadnout.
 - 
                                3
Podáváme s trochou vyvařené šťávy, teplé i studené, s kopečkem
 - 
                                4
šlehačky.