Broskvový kompot domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1361.5 mg
 - Vláknina 34826.7 mg
 - Vitamín A 34826.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.2 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, které naskládáme na dno sklenice, do každé vložíme hřebíček. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, vysypeme skořici, vanilkový cukr a med, přivedeme k varu. Připravenou šťávu stáhneme ze sporáku a pomalu naběračkou zaléváme broskve ve sklenici, které zavíčkujeme a v hrnci s vodou je povaříme 10 minut. Potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.