Kompot z čerstvého ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 521 mg
 - Vláknina 18852.5 mg
 - Vitamín A 18852.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme pomocí škrabky kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Dáme do pánve citronovou kůru i šťávu, likér z černého bezu, cukr a vodu. Vaříme 10 minut.
 - 
                                2
Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vaříme 5 minut, dokud nebudou měkká. Odstavíme pánev a dáme vychladit.
 - 
                                3
Jablka a sirup přendáme do servírovací mísy, přidáme ostružiny a nakrájené fíky. Vše zamícháme. Přikryjeme a dáme do lednice, dokud nebudeme kompot podávat.
 - 
                                4
Do misky vlijeme jogurt a pokapeme ho medem.
 - 
                                5
Kompot podáváme s polevou z jogurtu a medu.