Diabetický višňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 288.3 mg
 - Vláknina 5333.3 mg
 - Vitamín A 5333.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně omyjeme a stopky odstříháme, nebo velmi opatrně otrháme a naspypeme do kastrolu. Sacharin rozmícháme ve vodě a višně jím přelijeme. Přivedeme k varu a cca 5-7 minut povaříme.
 - 
                                2
Kompot rozdělíme do sklenic a uzavřeme.