Jednoduchý angreštový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 496.2 mg
 - Vláknina 21500 mg
 - Vitamín A 21500 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Angrešt očistíme, odstraníme stopky a důkladně omyjeme. Plody propícháme jehlou, rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, necháme vychladnout, poté roztokem přelijeme angrešt.
 - 
                                2
Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Hotový kompot necháme vychladnout a uchováme na temném místě.