Jednoduchý broskvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 571.5 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdé broskve. Spaříme je vroucí vodou, oloupeme a rozdělíme do sklenic i s peckami.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme broskve. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85°C. Necháme vychladnout, vyjmeme a odložíme na studené a temné místo.