Kompot z neloupaných broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 572 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme menší, zralé broskve. Důkladně je omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a odložíme na temné místo.