Čerstvé kořeněné brusinky naložené ve víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 50.6 mg
 - Vláknina 5983 mg
 - Vitamín A 5983 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brusinky přebereme, očistíme a důkladně propláchneme vodou. Poté je rozdělíme do sklenic střídavě s vrstvou cukru. Do každé skleničky přidáme kousek skořice, hřebíček a 1 kolečko citronu. Zalijeme vínem a zavíčkujeme.
 - 
                                2
Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.