Hruškový kompot ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 244 mg
 - Vláknina 14403.5 mg
 - Vitamín A 14403.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky omyjeme, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich jadřince. Na chvíli je namočíme do vody promíchané s citronovou šťávou. Mezitím cukr povaříme ve vodě, do tohoto vroucího nálevu pak přemístíme hrušky a rozvaříme je doměkka.
 - 
                                2
Hrušky poté vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme do něj rum a po chvilce míchání jím horkým zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uložíme na temném a suchém místě.