Rychlý kdoulový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 220 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 494.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody ochucené octem, aby nezměnily barvu. Po vyjmutí rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.