Maliny sterilované ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 378.8 mg
 - Vláknina 32500 mg
 - Vitamín A 32500 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny přebereme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do keramické mísy, zasypeme cukrem a necháme odstát do druhého dne.
 - 
                                2
Poté maliny rozdělíme do sklenic a zalijeme vyluhovanou šťávou. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.